Едно голямо „да” на околоочния крем

Имате ли нужда от околоочен крем?

Въпросът е риторичен, защото първите признаци на стареене на кожата на лицето са в зоната около очите. Те са особено видими, ако имаме жива мимика или обичаме да се усмихваме.

Грешката да се нанася дневен или нощен крем и в зоната около очите е свързана или с желанието за спестяване, или с неразбиране на специалните нужди на тази част от лицето. Затова нека обясним особеностите на кожата около очите.

Каква е разликата между кожата на лицето и около очите?

  1. Кожата около очите и по клепачите е най-фината кожа по цялото тяло. Тя е с дебелина от само 0,5мм.
  2. Околоочният контур най-бързо показва признаци на суха, дехидратирана кожа, защото в тази област няма мастни жлези. Затова дори да сте с комбинирана или мазна кожа, зоната около очите първа ще покаже, че има нужда от по-специални грижи.
  3. Знае се, че на ден правим близо 30000 гримаси. Всички те включват кожата и мускулите около очите. Затова и първите бръчки са именно в тази зона.
  4. Областта около очите често има специфични проблеми като тъмни кръгове или подпухналост, изискващи специални съставки, които да подобрят лимфния дренаж и цвета на кожата в тази област.
  5. Кожата около очите най-бързо и видимо изтънява с възрастта.

Какво е различното в състава на околоочните кремове?

Качествените околоочни кремове винаги са съобразени като състав с гореспоменатите особености на кожата в тази зона.

В очните кремове не се слагат вещества, които могат да предизвикат дразнене или алергии на очите, като например витамин С, хидрокси киселини, някои видове масла, аромати, авобензони, оксибензони и други. Дори добрият стар ретинол не понася на всички очи.

В очния крем се прибавят специални съставки с насочено действие срещу пигментните петна, торбичките или тъмните кръгове под очите. Те изсветляват безопасно кожата и подобряват лимфния дренаж в зоната.

Защо вашият дневен или нощен крем не е най-добрата грижа за кожата около очите ви?

Никой дневен или нощен крем не може да замести наистина добрия околоочен крем. 

Ако сте на възраст 40+ и сте с нормална или комбинирана кожа, кожата около очите ви ще е по-суха, отколкото в останалата част на лицето. Следователно, ако ползвате вашия обичаен крем и за очите, там кожата няма да е достатъчно хидратирана и подхранена, и ще показва склонност към по-ранно набръчкване.

Ако сте с много суха кожа и имате нужда от силно подхранващ дневен и нощен крем, тази богата текстура е възможно да запушва порите около очите и да предизвиква образуване на милиуми. Милиумите са ситни бели пъпчици от втвърден кератин. Те се образуват около очите, когато в тази област се използват тежки кремове.

Друг проблем на богатите  и мазни дневни кремове, е че нанасянето им около очите  често затруднява поставянето на грим и спомага за неговото размазване.

Всичко това прави нуждата от специална грижа за околоочния контур задължителна след навършване на 40 години.

Кое е специалното  в околоочния крем на VRadiance?

Кремът за очи Vradiance е нашата гордост и е плод на дългогодишни разработки. Той е подходящ за всякакъв тип кожа. Съдържа много богата формула от синергични съставки, които попиват изключително бързо и не оставят мазен слой.

Околоочният крем VRadiance съдържа над 40 висококачествени природни съставки с естествения им златист цвят. Това е крем със 100% натурален състав, в който екстрактът от бял трюфел допълва специално подбрана комбинация от студено пресовани масла, колаген, коензим Q10, хиалуронова киселина, лечебни растения и антиоксидантни витамини. 

Белият трюфел е една от иновациите за грижата за суха зряла кожа. Той е изключително скъпа суровина, която съдържа много протеини, аминокиселини и минерали. Съставът на белия трюфел включва и вещества, потискащи образуването на тирозиназа – ензим, който участва в образуването на меланина. По този начин белият трюфел изсветлява пигментните петна, намалява фините линии и бръчки, и повишава отчетливо еластичността и плътността на кожата в тази зона само след един месец употреба.

Красивата и деликатна кожа около очите казва своето „да” на избора на околоочен крем!